Katsaus kesästä ja syksyn toiminnasta

27.8.2016 / Yleinen / Max Sandholm

Turku Hacklab ei ota kesätaukoa, vaan toiminta jatkuu ja on jatkunut kesän läpi. Kesän alussa Suomen hacklabit kokoontuivat HSF16½-tapahtumaan Helsinki Hacklabilla. Sen jälkeen labilla on jatkunut normaaliin tapaan avoimet ovet joka tiistai. Labilla on säädetty kaikenlaisia projekteja kuten esim. robotiikkaa, quadkopteria, laitteiden korjausta, ja koodausta. Itse labia on myös paranneltu (labia voisi kutsua meidän suurimmaksi ikuisuusprojektiksi!).

Uusi virtakytkin

Elektroniikkahuoneessa työpöytien sähköt (kolvit, virtalähteet, mittalaitteet, työpöytävalot jne.) laitettiin kaikki yhden ison virtakytkimen taakse. Virtakytkin on ovenpielessä ja ohjaa myös stereon virtaa ja tuuletinta. Hackdash-infonäyttö laitettiin automaattiseksi, eli se käynnistyy ja sammuu liikkeen perusteella. Ollaanhan me sentään hakkereita!

Hacklab-ständi Assemblyllä

Turku Hacklab oli Suomen muiden hacklabien (hacklab.fi) kanssa Assembly Summer 2016-tapahtumassa. Hacklabin standiltä muistetaan varmaan parhaiten 3D-tulotetut Pikachut. Standillä kokeiltiin myös virtuaalitodellisuutta, ihmeteltiin 3D-tulostusta, koottiin värikkäitä LED-hattuja, katsottiin 4K(reso)-compoa ja ajettiin pieni uusinta HSF16½-robokisasta. (Turku voitti!)

Osallistumme syksyn aikana uusiin tapahtumiin. Viikonloppuna 23-25.9. Turussa järjestetään Masiina-festivaali jossa tekijäharrastajat tulevat yhteen, ja Turku Hacklab on mukana tekemisessä.

Lauantaina 24.9. Turku Hacklab on mukana nuorisotalo Vimmassa järjestettävässä Game Continues-pelitapahtumassa.

Avoimet ovet jatkuvat normaaliin tapaan. Seuraavat avoimet ovet ovat siis tiistaina 30.8. klo 18 alkaen, ja sen jälkeen seuraavana tiistaina 6.9. onkin taas show and tell-ilta! Tervetuloa!