Jäsenesittely: Juhani

27.3.2022 / Yleinen / Tuomas Karhunen

Kuka: Juhani Vuorinen (JuhaniV)
Mitä: Tekniikan insinööri, Mekaniikka suunnittelija, tekniikkaintoilija
Häh?: Toisen kauden hallituslainen, löyhästi sidottuna rahastonhoitajan virkaan
Vapaa sana: “Innostus korvaa puuttuvat taidot”

Juhani ilmestyi läbille eräänä päivänä vuonna 2020 vähän sen jälkeen kun suurimmat läbin remontoinnit oli jo saatu valmiiksi. Muiden jäsenten mielestä Juhani vaikutti sopivan joukkoon paremmin kuin he itse, eikä ihme, sillä Juhani oli harrastanut hacklab-henkistä toimintaa jo pitkään. Hänellä on kokemusta koneiden huoltamisesta, korjaamisesta, niiden suunnittelusta sekä jopa rakentamisesta. Juhania kiinnostavat vaatimattomasti sanottuna lähes kaikki kojeisiin ja erilaisiin aparaatteihin liittyvät asiat: ohjelmointi, elektroniikka, mekanismit ja laitteiden toimintaperiaatteet. Erityistä mielenkiintoa hänessä herättävät kaikki high-end -laitteet – siis sellaiset, joista näkee, että niiden suunnitteluun on uhrattu hikeä, verta, kyyneliä ja kahvia. Juhani väittää, että vaikkei hän paljoa tiedä yhdestä tietystä asiasta, osaa hän jotakin vähän kaikesta. Oikeasti hän on pätevimpiä jäseniämme, mutta ei kerrota siitä hänelle, ettei * nouse hattuun.

Juhanilla on käynnissä liikaa projekteja millä tahansa ajan hetkellä. Turku Hacklabille hänet vei buginen koodi, joka tarvitsi oikaisua. Blogin kirjoittaja ei toistaiseksi tiedä, löytyikö läbistä apua koodiin, mutta sen tiedän, että Juhani löysi hacklabiltä samanhenkistä porukkaa, jonka kanssa pystyi jakamaan ajatuksia ja ideoita. Ensimmäinen muistikuva hänestä on se, kun Juhani sanoi: “Katsotaanpas vähän tätä”, nosti lahjoituksena saadun 3D-tulostimen pöydälle ja alkoi korjata sitä. Hetken päästä koko läbin porukka pörräsi pöydän ympärillä innostuneena.

Eräitä Juhanin käynnissä olevia (ikuisuus-) projekteja ovat DMX-ohjattu PD-pankilla toimiva tuhannen lumenin LED-lamppu, hammaslääkärissä käytetyn kompressorin kunnostaminen omaan käyttöön, kissanloukotusautomaatti älykkäällä tunnistuksella ja sirulukimella, monikairaporakoneen uudelleenautomatisointi ja DMX shutter (mikä ihme se liekään). Lista on kuulemat loputon.

Hacklabin hallituksessa Juhani vastaa avainjäsenille jaettavista avaimista, postilaatikon tyhjentämisestä, hacklabin kassan riittävyydestä sekä Coca-cola -juomien riittävyydestä, että suklaapatukoista. Häneltä voi kysyä neuvoja asiaan kuin asiaan ja onkin todennäköistä, että parempaa vastausta et muualta läbiltä löydä tai saa.

Seuraavalla kerralla esittelyssä taas joku hallituksestamme tai sitten pahaa-aavistamaton rivijäsen.

t. Turku Hacklab