Jäsenesittely: Tuomas

15.3.2022 / Yleinen / Tuomas Karhunen

Aloitamme uudenlaisten blogikirjoitusten sarjan, jossa esitellään Turku Hacklabin jäseniä. Ensimmäisenä vuorossa nykyinen puheenjohtaja Tuomas:

Kuka?: Tuomas Karhunen
Mikä?: Graafikko, 3D-mallintaja, rakentelija, vapettaja, savolainen
Häh?: Tuomas on Turku Hacklabin 2022 puheenjohtaja ja edellisen vuoden varapuheenjohtaja.
Vapaa viesti: “Älä hemmetti juo kolmea Megaforcea samana päivänä – tulee hirmu pärinät”

Tuomas on aina pitänyt hirmuisesti LED-valoista ja niistä elektroniikan harrastus lähti liikkeelle kun Tuomas tuunasi Oulun poikamiesboksiaan (mauttomasti). Turku Hacklabin jäsenenä Tuomas on ollut noin viiden vuoden ajan ja on yhdistyksen vuoden 2022 puheenjohtaja.

Jäsenyys sai alkunsa kaljapäissä sovitusta haasteesta, jossa Tuomas ja hänen ystävänsä päättivät rakentaa radio-ohjattavat Lego-autot ja katsoa, kumpi pystyy tekemään nopeamman auton. Projektissa oli tarkoitus oppia soveltamaan mikrokontrollereita ja muita asiaan liittyviä elektronisia komponentteja. Hacklabille Tuomaksen vei läbin 3D-tulostin, joka vaikutti useiden epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen olevan paras tapa tehdä Lego-yhteensopivat sovittimet auton moottoreille, elektroniikalle ja akuille. Lopulta Tuomas sai autonsa liikkeelle puhelinohjauksella ilman tulipaloja ja tavallaan voitti haasteen, kun kaverin kesken jäänyt auto kulki 0km/h.

Rakentelusta pitävä Tuomas löysi pian uutta projektia koska hacklabin resurssit tarjosivat siihen hyvät mahdollisuudet. Syntyi mm. CNC-jyrsimellä tehty lusikka-veitsi-haarukkateline, Hill Climb Racing -peliä itsekseen pelaava robotti, RGB-valaistu tietokoneen tuuletusjärjestelmä ja koodilukkoa jäljittelevät laitteet larppiin/room-escape -peliin sekä kasvatusvalot vaimon chileille. Tällä hetkellä Tuomas rakentaa älyvalaistusta kotiinsa ja haaveilee autonsa tuunaamisesta.

Tuomaksen tehtäviä Hacklabillä ovat mm. laskutus, jäsenrekisterin ylläpito, somejulkaisut ja Megaforcen ostaminen jääkaappiin. Häneltä voi kysyä neuvoa mm. motivaatio-ongelmiin ja ideoita seuraavaan projektiin, joka johtaa luultavasti siihen, että Tuomas nakittaa sinut imuroimaan hacklabia.

Seuraavassa jaksossa esittelemme joko varapuheenjohtajamme Nikon tai rahastonhoitaja Juhanin. Voimme myös haastatella pahaa-aavistamatonta satunnaista hacklabillä työskentelevää jäsentä.

t. Turku Hacklab

In English.