Ovet auki taas! Doors open again!

16.6.2021 / Yleinen / Tuomas Karhunen

Hyvää kesää kaikille.

Turku Hacklab on ollut koronan takia vähän kuin talviunilla: emme ole voineet järjestää tapahtumia, pitää kursseja tai organisoida tyhjien Megaforce-tölkkien palautusta. Tänään 16.6. kokoontumisrajoitukset purkautuivat Varsinais-Suomesta, joten Turku Hacklab jatkaa jälleen avoimien ovien tiistaita tuttuun tapaan. Alamme myös heti kehitellä yhteisöllistä ohjelmaa, joista ensimmäisenä saattaa olla tölkkien palautus ja toisena kauan odotetut avajaiset. Parempi myöhään kuin ei koskaan. Arduino-kurssista on tullut kyselyjä, joten sellaista suunnittelemme myös. Toisena kurssina voisi olla 3D-mallinnuskurssi. Sitä tosin kukaan ei ole kysellyt, mutta ainakin voisimme sellaisen tarjota.

Hacklabille voi tulla tutustumaan siis joka tiistai kello 18-20. Paikalle pääsee opastusvideon mukaista reittiä ja jos viimeinen ovi on kiinni, siihen voi koputtaa.

Olemme kaikessa hiljaisuudessa tehneet joitakin parannuksia läbille:

  • Yhteiskäyttö-tietokoneita on nyt kaksi kappaletta, jotta läppärittömien käyttäjien ei tarvitse vuorotella. Sen yhteydessä vallinnut johtohelvetti on myös niputettu kivasti.
  • Meillä on ihkauusi 3D-tulostin, joka toisin kuin aikaisemmat laitteemme, ei ole itse koottu viritelmä vaan ihan kaupan malli.
  • Puutyöpuolta on järjestelty ja siellä on imuroitu (huolimattomasti).
  • Limsojen lisäksi tarjolla on nyt myös suklaapatukoita pikkunälkään.

Viimeiset 1,5 vuotta koronapandemiaa ovat olleet Turku Hacklabille yllättävän armollisia: Olemme yli tuplanneet avainjäsenmäärämme ja saaneet taloudellisen tilanteemme vakaalle pohjalle. Hacklabin hallitus teki vastikään päätöksen, jonka mukaan kerrytettyämme puolen vuoden puskurin yllättäviä tilanteita varten, alamme käyttää kaikki ylijäävät varat uusien laitteiden, välineiden ja tarvikkeiden hankintaan ja/tai jäsenmaksujen keventämiseen. Tämä tilanne saavutetaan arviolta loppuvuodesta.

t. Turku Hacklab

In English:

Turku Hacklab has been idling during the pandemic: we haven’t got a chance to set up events, have courses or return empty Megaforce cans. Today the restrictions were lifted, so we continue our open-door Tuesdays. We’re also planning events such as a can recycling operation and our grand opening (better late than never). There have been requests about Arduino courses, so that is one thing we’re planning. Other might be 3D-modeling course that nobody asked for but what we could provide.

You can come visit us every Tuesday between 18 and 20 o’clock. Instructions how to get here are shown in this video. The last door might be closed, but you can knock.

There have been some improvements:

  • There are now two PCs for everyone to use. Horrible cable mess has also been sorted.
  • We have brand new 3D-printer and unlike older ones, it isn’t home made.
  • Workshop has been cleaned and somebody vacuumed it.
  • There are candy bars available in the fridge.

The last 1.5 years with the pandemic have been forgiving for us: we have over doubled our key-membership amount and our financial situation is stable. The board of Turku Hacklab just decided that after we have gathered half a year’s worth of savings, we will spend everything extra on new equipment, tools and materials. We might also lower membership fees. This will happen around the end of this year.

t. Turku Hacklab